Bölüm Başkanının Mesajı

Zeynep Gergin

Değerli Öğrenciler, 

Endüstri Mühendisliği’nin temel amacı, ürün (mal veya hizmet) üretmek için, insan, makine, malzeme, bilgi ve enerji bileşenlerinin entegrasyonu ile sistemlerin tasarımı, kurulumu, işletimi ve iyileştirilmesidir. Endüstri Mühendisleri üretim ve hizmet sistemlerine ait tüm süreçlerde görev alarak, kısıtlı kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlar. 

İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde ders planımız (Akademik Paket) çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ulusal/uluslararası firmaların farklı departmanlarında görev alabilecek ve kariyerine akademik alanda devam edebilecek Endüstri Mühendisleri yetiştirmek üzere tasarlanmıştır. Sektör, mezun ve öğrenci temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulumuzun da önerileriyle, ders içeriklerimiz ve seçmeli ders havuzumuz sürekli yenilenmekte, değişen iş dünyasına uyumlu olacak ve ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak şekilde güncellenmektedir.

Akademik kadromuz, yenilikleri ve uluslararası ölçütleri izlemeye ve uygulamaya özen gösteren, eğitim ve öğretimin yanı sıra, araştırmaya da ağırlık veren bilim insanlarından oluşmaktadır. Bölümümüze ait Üretim ve Ölçme Teknolojileri Laboratuvarı’nın yanı sıra, öğrencilerin sürekli olarak yararlanabilecekleri ve içinde güncel yazılımları barındıran Bilgisayar Laboratuvarları da bulunmaktadır. Öğrencilerimizin edindikleri teknik bilgileri, daha üniversite yıllarında iken gerçek yaşamdaki sistemlerde gözlemleyebilmeleri amacıyla, her yıl çeşitli firma ve fabrikalara teknik geziler yapılmaktadır. Ayrıca, her dönem düzenlenen seminer, sempozyum ve kariyer günleri gibi etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz, farklı sektörlerden gelen profesyoneller ve önceki dönem mezunlarımızla tanışma imkânı bulmaktadır.  

Bölümümüzde öğrencilerimizin Erasmus+ değişim programlarından yararlanmasına önem verilmekte, öğrencilerimiz çok çeşitli ülkelerdeki anlaşmalı üniversitelerde öğrenim görmeye ve yurt dışında staj yapmaya teşvik edilmektedir. 

Öğrencilerimizin, belirlenen şartları sağlamaları durumunda tüm fakültelerimizde bulunan bölümlerle çift anadal ve yandal yapma olanakları da mevcuttur. İstanbul Kültür Üniversitesi Senatosu’nun Nisan 2013’te almış olduğu karar çerçevesinde, İstanbul Kültür Üniversitesi’ndeki tüm lisans programları arasında çift ana dal yapılabilmesi ilkesi benimsenmiştir. 

Son sınıfta bir danışman eşliğinde yürütülen bitirme projeleri ise, program çıktılarımızın kazanımını destekleyen tanımlı bir süreçle yönetilmekte ve bu projeler akademik yıl sonunda ulusal/uluslararası konferanslarda bildiri olarak sunulmaktadır. Ayrıca, başarılı bulunan projelerin, “2209 B Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı”na başvurmaları teşvik edilmektedir. 

2002 yılından bu yana, mezunlarımız alanlarında aranan yetkin profesyoneller olarak meslekî yaşamlarını sürdürmekte ve başarılarıyla bizleri gururlandırmaktadırlar.

Aramıza katılın; geleceğinizi hep birlikte şekillendirelim!

  

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gergin

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı


Son Güncelleme Tarihi: Per, 09/22/2022 - 15:56