Öğrencilerimiz Yazıyor

Emircan Kılıç

Ben de ortalamayı yüksek tutup yatay geçiş yaparım diyenler kervanından katılanlardanım okula. Geçtiğimiz aylarda geçiş yapma şansımın olduğu süreç bitti ve bir kez bile başka bir okula geçmek aklıma gelmedi. Bunda en büyük pay kesinlikle akademik kadronun. Sayın Rektörümüzden asistan hocalarımıza kadar her birinin öğrencileriyle ne kadar ilgili ve alanlarında uzman olduğunu defalarca kez tecrübe ettikten sonra aksini düşünmem mümkün değildi zaten. Gelmeden önce soru işaretlerim olmasına rağmen kararımdan memnun kalmam sadece birkaç haftamı aldı.

Bu memnuniyetliklerle dolu yazıyı okulun kulüp kültüründen ve Endüstri Mühendisliği Kulübü'nden bahsetmeden bitirmem mümkün değil. İki sene önce hazırlık sınıfındayken girdiğim Endüstri Mühendisliği Kulübü'nde şu an yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmekteyim ve üniversite hayatım boyunca aldığım en doğru karar bu kulüpte bulunmaktı kuşkusuz. Okula ve bölümüme olan aidiyetimi katbekat arttırmakla birlikte eşi benzeri bulunmayan bir network sağladı. Geçtiğimiz senenin başında, henüz birinci sınıfa bile başlamamışken kulübün bir etkinliği için sunum yaptığım sırada dolaylı yoldan bir staj teklifi bile aldığımı söyleyebilirim. Burada bir antrparantezi de okula ve bölüm hocalarına açmam gerek tekrardan. Okulda pek çok başarılı, aktif kulüp bulunmakta ve bu başarının büyük etkenlerinden biri de kuşkusuz okulun sağladığı destek. Endüstri mühendisliği bölümünün hocalarının kulübe sağladığı destek ve yardımlarına bizzat şahit olmakla birlikte, okulun pek çok bölümü ve farklı birimleri bu noktada elimizden tutuyor ve bizlere yol gösteriyor. Bu yazıyı okuyup Kültür'de Endüstri Mühendisliği tercih edecek bir arkadaşım varsa, doğru tercihi yaptığını söylemek ve kesinlikle bir kulüpte rol alması gerektiğini önermek isterim bu vesileyle. 

Bizleri meslek hayatına olabilecek en hazır şekilde yetiştiren bölüm hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimle...
 

Emirhan Kılıç
İstanbul Kültür Üniversitesi 


 


Ömür Can AksuHer öğrencinin olduğu gibi benim de akademik hayatım soru işaretleri ile başladı, bu soruların cevaplarını bulmak için çıktığım bu yolda kader beni 2020 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü ile buluşturdu. Bu yazıyı yazarken 4. yılıma girmiş bulunmaktayım ve başladığım ilk günden itibaren üniversite içerisinde başta rektörümüz sayın Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, bölümümüz hocaları ve asistanları olmak üzere akademik ve idari kadro gerekli her türlü soru işaretlerimi ve sorunları en optimal şekilde çözüme kavuşturdular. Bulunduğum eğitim sürecinde hocalarımıza ulaşamadığım bir gün bile olmadı her zaman en yakın zamanda geri dönüş yapıp sorularımı cevapsız bırakmadılar. Okulumuzun fırsatları saymakla bitmez bunların başında geniş kulüp yelpazesi ve çeşitli eğitim ve çalışma programları gelmekte. Stajlarımı ayarlamamda okulum ve bölüm hocalarımın ilgisi ve alakası çok büyük öneme sahip olmakta. Okulumuzun ERASMUS programı sayesinde hocalarımın da tavsiyeleri doğrultusunda 3.sınıfın ilk döneminde Almanya'da eğitim alma fırsatı buldum. İşlediğimiz derslerin gerçek çalışma ortamında nasıl işlediğini anlamak için yapılan fabrika gezmeleri eğitim hayatının iş hayatına entegrasyonunda çok önemli bir yere sahip, okulumuz bu gezileri sıklıkla her sene yapmaktadır, bu geziler öğrencilerin iş ortamını tanıma ve gelecekte onların nasıl bir yol izleyeceklerini planlamalarında önemli bir yere sahiptir. Bölümümüz kulübü olan Endüstri Mühendisliği Kulübü'nün her sene yapmış olduğu Future etkinlikleri ile çeşitli alanlarda iş insanlarını öğrenciler ile buluşturup soru-cevap şeklinde öğrencilerin kariyer hakkında sorularını ve fikirlerini tartışmaları öğrencilerin akademik hayatlarına farklı bir bakış açısı getirmektedir. Üniversite hayatım boyunca bende emeği geçen bölüm hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. 


Ömür Can Aksu
İstanbul Kültür Üniversitesi 


 


Selay BerkerEndüstri Mühendisliği bölümüne 2020 yılında yeterli ortalamayı sağlayarak Bilgisayar Mühendisliği ile çift anadal yapmayı hedefleyerek girdim. Şu anda bölümümün 3. yılındayım. İlk dönem derslerimiz online olsa da hocalarımızın online araçları etkili bir şekilde kullanmaları ve öğrencilere olan ilgileri sayesinde çok verimli ve güzel bir dönem geçirdim. Her ne kadar bölümün bana uygun olmadığını düşünerek bu üniversiteye girmiş olsam da dersler başladıktan kısa bir süre sonra Endüstri Mühendisliği’ni ve bölüm hocalarımızı çok sevdim. Hocalarımız yüksek bilgi birikimlerini öğrencilerine başarıyla aktarıyorlar. Hem asistan hocalarımız hem de bölüm hocalarımız her zaman sorularımı yanıtlıyor ve bize destek oluyorlar. Bir sorunumuz olduğunda yüz yüze görüşebilmemiz için bize zaman ayırıyorlar. Sınav kağıtlarını kontrol etmek de çok kolay, hocalarımızdan randevu alarak sınav kağıtlarına bakabiliyoruz. Sınavlarda derslerde anlattıklarına uygun sordukları sorular sayesinde genel not ortalamamı yüksek tuttum ve ikinci yılımda Bilgisayar Mühendisliği ile çift anadala başladım. Çift anadal yapmanın ve bu sürecin çok zor olduğunu düşünüyordum ama okulumuzda başvuru yapmak çok kolaydı ve sonrasında bölümümüzün hazırladığı çift anadal programları için alınması gereken dersler listesi sayesinde kendime uygun bir program hazırlayabildim. Üniversitemizin sağladığı imkanlardan bir diğeri de Erasmus. Bilgisayar Mühendisliği ile çap yaptığım için Erasmus programından yararlanıp yararlanmama konusunda kararsız kalmıştım ama bölümümüzün hocalarının teşvikleriyle 3. yılımda Erasmus için Almanya’ya gittim. Burada unutulmaz bir yurt dışı deneyimi yaşıyorum. Geriye dönüp baktığımda iyi ki bu üniversitede Endüstri Mühendisliği Bölümünü tercihlerime yazmışım ve iyi ki bu üniversitedeyim diyorum. Tüm bu zorlu süreçlerde desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen hocalarıma çok teşekkür ediyorum.

Selay Berker
İstanbul Kültür Üniversitesi


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 11/15/2023 - 16:55