İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü

Program Amacı

İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, hem üretim ve hem de hizmet sektöründe çalışacak elemanlarına kazandırdığı kurumsal ve uygulamalı bilgiler ile meslek yaşamlarında ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olmalarını amaçlamaktadır. Meslek yaşamının başlangıcında çeşitli alanlarda kazandıkları uzmanlık bilgilerini kullanan mezunlarımız çalıştıkları tüm sektörlerde en üst düzey yönetici olma donanımı ile yetiştirilmektedirler. İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunları ayrıca kazanmış oldukları disiplin ile sürekli olarak kendilerini yenileme, öğrenme ve yaratıcı sistem geliştirme becerisini de kazanma amacıyla yetiştirilmektedirler.

Kuruluş

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi 15 Temmuz 1997 tarihinde 4281 sayılı yasa ile faaliyete geçmiş, Dekan Prof. Dr. Okay Erorkay yünetiminde Mühendislik Fakültesini ve Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tülin Aktin yönetiminde Endüstri Mühendisliği Bölümünü kurmuş, 1997-1998 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini almıştır. İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1997 yılında Şirinevler Yerleşkesi Ana Bina’da faaliyete başlamış ve 2005 yılından itibaren de Ataköy Yerleşkesi’nde eğitim hayatına devam etmektedir.

Kazanılan Derece

Dört yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 249 AKTS’ye sahip ve 40 gün zorunlu stajını yapmış olan öğrencilere Endüstri Mühendisliği alanında lisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Bölümümüzün öğretim dili İngilizcedir. Öğrencilerin İngilizce eğitim için yeterli dil becerisine sahip olduklarını ispatlayabilmeleri için en az 75 TOEFL ya da 6 IELTS ya da 80 KPDS ya da 80 ÜDS puanlarını almaları gerekmektedir. İngilizce yeterlilik sınavını geçemeyen öğrenciler İngilizce hazırlık sınıfında 1 yıllık İngilizce eğitimi almaktadırlar.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 05/10/2018 - 14:01