Mezunlarımız Yazıyor

Gözde Dilber Sepicioğlu2009 yılında üniversite hayatına girişimden, mezuniyetime kadarki süreçte ve akabinde iş arayışımda, iş hayatımdaki tüm süreçlerimde her zaman “iyi ki” dedim.
Okulum, bölümüm ve kıymetli hocalarımın bana kattığı bilgi, beceri ve vizyonu öğrenciyken farkında olduklarım ve iş hayatına girince farkına vardıklarım olarak ikiye ayırıyorum ben.
 
Öğrenciyken bizlerle ne kadar ilgilenildiğinin farkındaydım her zaman, seçmeli dersleri seçerken bile aldığımız kritik yönlendirmeler, danışman hocalarımız ile aramızdaki kuvvetli iletişim, unuttuğumuz ya da farkında olmadığımız konularda hatırlatma ve yönlendirmeler çok çok kıymetliydi. Hocalarımız, tez projelerimiz için global firmalardan destek almamızı sağladı, zorunlu stajlarımızı yapabilmemiz için sektördeki firmalar ile görüşüp imkân sağladılar, TÜBİTAK proje başvurusu desteği, iş hayatındaki kıymetli kişilerle görüştürülmekte öğrenci iken kendimi ne kadar şanslı hissettiğimin nedenleridir. Tüm bunlar farklı üniversitedeki arkadaşlarımla konuştuğumda asla duymadığım şeylerdi.
 
İş hayatında farkına vardıklarım ise, canım öğretmenlerime hayat boyu minnettar olacağım kalıcı şeyler. Öncelikle hiçbir yurt dışı eğitim tecrübesi yaşamamış olmama rağmen üniversite hazırlık sınıfındaki eğitim ve %100 İngilizce olan bölüm derslerindeki kazanımlarımla global şirketlerde uluslararası pozisyonlarda çalışma imkânı buldum. Aldığımız laboratuvar eğitimlerinde ve uygulamalı derslerimizde aslında algoritma kurabilmeyi, farklı bakış açıları ile çözüm üretebilmeyi, seçim yaparken en optimumu görmeyi öğrenmişiz. Karar analizi, kalite, vaka analizi, problem çözme, kök nedene inme gibi konuları öğrendiğimiz ders notlarını bulup iş hayatında kullandığım çok olmuştur. Ek olarak, hocalarımla iletişimimiz 8 yıldır hiç kopmadığı için, işe alım yapacağımız zaman referans oldukları yeni mezun arkadaşlarımızı değerlendirmeye alıyor ve bitirme tezi projelerinde şirket iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz.
 
Bugün geldiğimiz noktada, şirket içinde diğer yönetici arkadaşlarımın ekibinde boş bir mühendis koltuğu olduğunda, Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu bir arkadaşımızın özgeçmişi var mı yönünde sorular alıyorum sürekli ve bu çok gurur verici. Hala bir problemim olduğunda arayabildiğim, vakit ayırıp çözüm sağlayan değerli öğretmenlerim iyi ki varsınız, endüstri mühendisi olmaktan çok mutluyum ve sizlerin eğittiği bir mühendis olmaktan yana da çok gururluyum.
 
 
Gözde SEPİCİOĞLU DİLBER
İstanbul Kültür Üniversitesi
Endüstri Mühendisliği Bölümü, 2014 Mezunu
LC Waikiki Mağazacılık Hizm. Tic. A.Ş.
International Store Merchandising Manager

 


Yunus Emre AcarEndüstri Mühendisi olmayı lise çağlarının başında hayal eden bir öğrenci olarak 2008 yılında İKÜ’de Endüstri Mühendisliği öğrenim hayatına başladım ve 2012 yılında mezun olarak buradaki eğitim serüvenimi tamamlamış oldum. Burada almış olduğum eğitimin kalitesini ve edindiğim tecrübelerin değerini karşılaştırma yapabildiğim yüksek lisans ve doktora eğitimi sırasında çok daha iyi anladım. İKÜ’de çok değerli hocalarım ile birlikte çalışmanın yanı sıra, bölümün özel sektör ile yaptığı iş birlikleri ve tez çalışmaları aslında beni özel sektöre çoktan hazırlamış, o kültürü çoktan tanımamı sağlamıştı.
İKÜ mezunu olmanın ayrıcalığı ve gururunu her zaman yaşayan bir Endüstri Mühendisi olarak değerli hocalarıma bana katkıları için sonsuz teşekkür ediyorum.

Yunus Emre ACAR
Endüstri Mühendisliği Bölümü, 2012 Mezunu
Bosch Sanayi ve Tic. A.Ş.
Country Business Director Turkey & Middle East


Merve Yahşi

2013 yılında aklımda binlerce soru ve sonsuz heyecanla endüstri mühendisliğinin kapılarından girerken, burada eğitimden çok daha fazlasını bulacağımı hocalarımı tanıdığım ilk saniye anlamıştım. 
Eğitimimiz için her türlü imkanı sağlayan okulumda, alanında donanımlı ve uzman hocalarımdan, en üst düzeyde endüstri mühendisliği eğitimi alma imkanını bulduğum için çok şanslı olduğumu hissediyorum. Benim için en önemlisiyse 4 yılımın birçok zamanını geçirdiğim okulumda hocalarımızla sıcak bir aile ortamına sahip olmamızdı. Bu sayede hem akademik anlamda kendimizi geliştiriyor hem de hocalarımızın rehberliğiyle kendimizi iş hayatına hazırlıyorduk. 
İstanbul Kültür Üniversitesi İngilizce Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmanın gururuyla, aldığım eğitimi ve hocalarımın emeklerini en doğru şekilde temsil etmek için, ben de tüm çabalarımla iş hayatında varlığımı sürdürüyorum. 

Her öğrencinin eğitim hayatı boyunca aklından en az bir kere geçer, bu öğrendiklerimizi nerede kullanacağız diye. İşte Kültür Üniversitesinden mezun bir endüstri mühendisi, tam olarak iş hayatında uygulayacağı şeyleri okulda öğrenir. 
Ben de iş hayatında geçirdiğim 5 sene boyunca aldığımız eğitimi iş hayatında deneyimleme fırsatı buldukça, hocalarımı ve emeklerini saygı ve minnetle anmaya devam ettim. 

Özetle bizi sadece iyi birer endüstri mühendisi olarak değil aynı zamanda iyi birer insan olarak da yetiştirmek için emek veren hocalarımıza tüm emekleri için teşekkür ve minneti bir ömür borç bilirim. 

Merve YAHŞİ ÖNEMLİ
İstanbul Kültür Üniversitesi
Endüstri Mühendisliği Bölümü, 2017 mezunu
BSH Home Appliances, Münih
Customer Service Business Solutions Project Manager

 


İrem Dere“Bu sene çok çalışıp ortalamamı yüksek tutarak evime daha yakın bir üniversiteye geçiş yaparım” düşüncesiyle 2019 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi`nde başladığım Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilik hayatımın son senesine girmiş bulunmaktayım. Bölüme başladıktan kısa bir süre sonra bu düşüncemin uçup gitmesini bölüm arkadaşlarımın çok iyi bir şekilde anlayacağını tahmin edebiliyorum. Anlatmaktan çok öğretmeyi hedefleyen, birikim sahibi bölüm hocalarımız, desteğini ve ilgisini asla esirgemeyen asistan hocalarımız ve üniversitenin bize sağlamış olduğu çeşitli imkânlar bu fikrimin yok olmasının en temel sebeplerinden sadece bazıları. 
IKÜ`lü olmanın ayrıcalıkları saymakla bitmez ama diğer üniversitelerdeki birçok kişinin sıkıntı yaşadığı iki konuyu özellikle belirtmek isterim. İlk olarak bahsetmek istediğim konu Erasmus sürecindeki destek. Eğitim hayatımın üçüncü senesinde Erasmus programına katılma şansı yakaladım ve gerek okul seçimimde gerekse ders seçimlerimi yapmam konusunda hocalarımın desteğini her zaman hissettim. İkinci konu ise bölüm hocalarımızın sağladığı staj imkânları. Yıl boyunca çeşitli sektörlerdeki staj fırsatlarını hocalarımız sayesinde öğrenme ve başvurma şansı yakaladım.
Yolda geçen 4 saate rağmen bir gün bile bu üniversitede endüstri mühendisi öğrencisi olmaktan pişman olmadım. Değerli bölüm hocalarıma her şey için teşekkür ederim.
Sonsuz saygı, sevgi ve minnetle…

İrem Dere
İstanbul Kültür Üniversitesi 
Endüstri Mühendisliği Bölümü, 2023 mezunu

 


Mustafa Buğra ErkanKayıt olmadan önce üniversitemizin özellikle Endüstri Mühendisi bölümüne olan ilgisini herkesten duyuyordum. Fakülteye tanışmaya geldiğim günden itibaren bir kere pişmanlık duymadım. Bölüm hocalarımıza ve asistanlarımıza ulaşamadığım bir an bile olmadı. Pazar günlerinde bile sorduğum sorulara yanıt aldım. Bölümümüz kulübü Endüstri Mühendisliği Kulübü etkinlikleriyle dolu dolu bir 4 yıl geçirdim. Her ne kadar pandemiye denk gelmiş olsa da etkinlikler her zaman var oldu, önemli şirketlerin, markaların CEO’ları ağırlandı, eğlenceli etkinlikler yapıldı. Akademisyenlerimiz öğrenciler dersten kalsın, bakın ne kadar zor sordum gibi egoları taşımak yerine bizlere gerçekten dersin içeriğine ve kalitesine uygun, anlatılanlarla birebir örtüşen sınavlar yaptılar. Okulumuzun birimleriyle ilgili bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım. %75 burslu olarak girmiş olduğum İKÜ’de ilk tercih bursu ve ek olarak bölümde 1. olduğum için aldığım akademik başarı bursu ile (her yılın sonunda %100 burslu olmayan GNO sıralamasındaki ilk 3 öğrenciye akademik başarı bursu veriliyor) okul ücreti oldukça uygun seviyelere düştü. 3. Sınıfın ilk döneminde Erasmus+ programı ile Almanya’ya gittim ve bu süreçte hem bölüm koordinatörümüz hem de uluslararası ilişkiler birimi bana her türlü imkânı sağlamaya çalıştı. İKÜ, kampüsün kapısından girdiğiniz andan itibaren kendinizi ailenizin evinde gibi hissedebileceğiniz, kaliteli akademisyenlerle tanışacağınız, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çok değerli bir vakıf üniversitesidir. İsmini tek tek saymasam da her bir hocama tekrar tekrar teşekkür ediyorum bu 4 yılı bizlere en güzel şekilde geçirmemizi sağladıklarından dolayı. Proje grup atamalarından dolayı hayatıma çok değerli bir insanı kattığı için de sayın dekan yardımcımız Zeynep Gergin’e ayrı olarak çok teşekkür ediyorum. Son olarak üniversitemizin kalıplaşmış cümlesi ile yazıma bitirmek istiyorum: Kültürlü olmak ayrıcalıktır!


Buğra Mustafa Erkan
İstanbul Kültür Üniversitesi 
Endüstri Mühendisliği Bölümü, 2023 mezunu

 


Feyza ÖlçüerKültür Üniversitesi ailesine 2018 yılında katıldım. Gerek pandemi dolayısıyla online geçen dönem gerek yüz yüze hocalarımız bizlere her zaman çok anlayışlı ve yardımcıydılar. Hiç çekinmeden ve cevap alacağımızı bilerek hocalarımızın bilgi birikiminden faydalanabildik.
Bölümümüzün dersleri iş hayatıyla yakından ilgiliydi. Gördüğümüz dersleri iş hayatında birebir tecrübe etme fırsatımız oldu.
Okulumuzun büyük kulüpleri var ve gerçekleştirdikleri etkinliklerle eğlenebilme, şirket gezileriyle iş hayatını görebilme ve tanıma fırsatı yakalayabilme ve seminerlerle gelen kıymetli konuşmacıların tecrübelerini dinleme fırsatını yakaladık.
Ben okulumuzun Erasmus olanaklarından yararlanıp 2021 güz döneminde İtalya Bologna Üniversitesine gitmeye hak kazandım. Erasmus’a gitmeyi hep istemiştim, okulumuzun anlaşmalı olduğu ülkeler arasında İtalya’yı da görünce kayıtsız kalamadım. Muhteşem tecrübelerle dolu çok eğlenceli bir süreçti. Güzel geçen birçok şeyin yanında yaşadığım bazı problemlerde de okulum her zaman yanımda oldu ve çözümlerle yaklaştı.
Kültür Üniversitesinin bana kazandırdıklarından dolayı okuluma teşekkür ediyorum.

Feyza Ölçücüer
İstanbul Kültür Üniversitesi 
Endüstri Mühendisliği Bölümü, 2023 mezunu


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 11/15/2023 - 16:57