Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Laboratuvarı:
30 öğrenci kapasitesinde, kurumsal ve Internet ağlarına bağlı, DLP projeksiyon sistemiyle donatılmış bölüm derslerinin uygulamalarının yürütüldüğü 1 adet bilgisayar laboratuvarı mevcuttur.
Kurulu Yazılımlar:
AUTOCAD:
Kavramsal tasarımlar ve görseller oluşturmakta kullanılır.
MINITAB:
İstatistiksel analizler yapmak için geliştirilmiş bir yazılımdır. İstatistiksel Proses Kontrolü, Regresyon Analizi, Deney Tasarımı ve Varyans Analizi gibi pek çok işlemi gerçekleştirmeye imkan tanımaktadır.
GAMS:
GAMS(Genel Cebirsel Modelleme Sistemi) büyük ölçekli optimizasyon problemlerinin geliştirilmesi, çözülmesi ve yönetilmesi için kullanılan bir programdır. GAMS pek çok problem türü için temel çözüm teknolojilerinin hepsini kapsamaktadır.
ARENA:
Tedarik zinciri, imalat, lojistik, dağıtım, depolama ve hizmet sistemleri ile ilgili yüksek duyarlıklı değişimleri içeren orta-büyük ölçekli, karmaşık projelerin analizinde kullanılan en etkin simülasyon programıdır.
Open CIM:
Bilgisayarla Bütünleşik Üretim Sistemleri’nin (CIM) simülasyonu, işletilmesi ve kontrolü için kullanılan eksiksiz bir yazılım paketidir. Open CIM kullanıcının, bir CIM sistemini oluşturan çeşitli yazılım modüllerinin kavramları, kullanımı ve diğer sistemlerle ilişkileri hakkında deneyim ve bilgi sahibi olmasını sağlar. Teorik imalat metot ve proseslerini güncel CIM uygulamalarına uyarlama pratik deneyimi kazandırır.
MATLAB:
Matris işlenmesine, fonksiyonlar ve veri çizilmesine, algoritmalar uygulanmasına, kullanıcı arayüzü oluşturulmasına ve diğer dillerle yazılmış programlar ile etkileşim oluşturulmasında kullanılmaktadır.
MS OFFICE:
Microsoft Windows ve Mac OS X işletim sistemlerinde birbiriyle ilişkili masaüstü uygulamaları, sunucular ve hizmetler sunan bir ticari ofis yazılım paketidir.
MS PROJECT:
Microsoft tarafından geliştirilen ve satılan, proje yöneticilerine plan oluşturma, kaynakların görevlere atanması, aşama takibi, bütçe yönetimi ve iş yükü analizi gibi konularda yardımcı olması amacıyla tasarlanmış bir proje yönetimi yazılımıdır.
MS VISUAL STUDIO:
Microsoft tarafından geliştirilen bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Microsoft Windows, Windows Mobile, Windows CE, .NET Framework, .NET Compact Framework ve Microsoft Silverlight tarafından desteklenen tüm platformlar için yönetilen kod ile birlikte yerel kod ve Windows Forms uygulamaları, web siteleri, web uygulamaları ve web servisleri ile birlikte konsol ve grafiksel kullanıcı ara yüzü uygulamaları geliştirmek için kullanılır.
CANIAS ERP:
Bu yazılım bütünleşik, sektör bağımsız, farklı yapılardaki firmalara uygun, içeriğinde hiçbir kısıtlama olmayan, kapsamlı ve dünya ölçeğinde bir kurumsal kaynak planlama çözümüdür. Yazılımın içeriğinde, ürün tasarımı, satış ve müşteri ilişkileri, satın alma yönetimi, malzeme yönetimi, üretim yönetimi, insan kaynakları yönetimi, finans ve muhasebe modülleri bulunmaktadır.
SAP ERP:
Şirketlere finansal kaynakların, insan kaynaklarının, işlemlerin ve kurumsal hizmetlerin yönetilmesi konusunda en iyi çözümü sağlayan kurumsal kaynak planlama çözümüdür.
CAPSIM:
Üniversitelerdeki giriş derslerinden, en prestijli üniversitelerdeki ileri seviye MBA programlarına kadar kullanılan şirket yönetim simülasyonudur.
ANYLOGIC:
Kesikli olay simülasyonu (DES), etmen tabanlı modelleme (ABM) ve sistem dinamiği (SD) gibi çeşitli simülasyon teknikleri aracılığıyla karmaşık sistemleri modellemek ve analiz etmek için tasarlanmış bir simülasyon yazılımıdır. Lojistik, üretim, sağlık hizmetleri, ulaşım ve tedarik zinciri yönetimi gibi farklı sektörlerde kullanılan çok yönlü bir araçtır.