43. Ulusal Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Kongresi

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz ve mezunlarımız, 2-4 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenen “43. Ulusal Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Kongresi”ne çalışmalarını sunmak üzere katıldılar. İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en çok katılımcıyla kongrede yer alan ilk üç üniversiteden biri oldu.

Kongrede sunulan bildiriler şu şekildedir:

1)" Bir Ambalaj Firmasının Dağıtım Ağının Optimizasyonuna Yönelik Bir Karma Tamsayılı Programlama Modeli"
Yazarlar: Ecenur Bağrıyanık, Begüm Buse Erturan, Şeyda Zahide Gündoğdu, Afra Alev, Eylül Akkaya, Dr. Öğr. Üyesi Duygun Fatih Demirel

2) "Airline Crew Pairing Optimization: A Column Generation Approach"
Yazarlar: Gökçe Mol, Dilay Erdem, Elif Akman, Asena Kırışoğlu, Prof. Dr. Murat Ermiş

3) "Seramik Karo Üretiminde Sürdürülebilir Kararlar İçin Uta Yönteminin Kullanılması"
Yazarlar: Yaren Kaçar, Sena İrem Biçer, Ayberk Filiz, Emine Şeyma Durmuş, Duygu Kuş, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gergin

4) "LC Waikiki’nin E-Ticaret Deposu Operasyonlarının Yalın Teknikler Kullanılarak İyileştirilmesi"
Yazarlar: Selin Ormancı, Selen Arıgün, Buse Öner, Damla Çakmak, Prof. Dr. Tülin Aktin

5) "İstanbul Avrupa Yakası İlçeleri İçin Deprem Enkaz Toplama Alanlarının Belirlenmeside Sürdürülebilirlik Odaklı Bir Yaklaşım"
Yazarlar: Dr. Öğr. Üyesi Duygun Fatih Demirel, Eylül Damla Gönül Sezer

6) "Afet Sonrası İlk Müdahale Ekiplerine Yönelik Son Kilometre Lojistik Planlaması İçin Geliştirilen Simülasyon Modellerinin İncelenmesi"